torta od popečene čokolade//////////////////////////////

/sastojci/

200 grama digestive keksa
90 grama maslaca
30 grama naribane tamne čokolade

300 grama bijele čokolade(s min 30% kakao maslaca, npr.Lindt)
150 ml slatkog vrhnja
500 grama krem sira
2 jaja
50 grama šećera u prahu

/upute/

>zagrijati pećnicu na 150°C
>bijelu čokoladu nasjeckati na kocke i rasporediti u jednom sloju na pleh za pečenje
>peći čokoladu 40-60 minuta miješajući svakih 10-ak minuta
>čokolada je gotova kad dobije zlaćanu "karamel" boju
>vrijeme pečenja može varirati ovisno o vrsti čokolade i jačini pećnice i stoga je bitno stalno je "nadgledati"
>kad je čokolada gotova izvaditi je i dodati slatko vrhnje
>miješati dok se ne dobije ujednačena i glatka smjesa
>izmrviti u digestive kekse i pomiješati ih s otopljenim maslacem i naribanom čokoladom
> smjesu utisnuti u dno kalupa i peći 10 min na 180°C
>kremasto izmiksati sir sa šećerom
>miksajući dodati jedno po jedno jaje
>od prethodno napravljene smjese pečene bijele čokolade i vrhnja odvojiti 5-6 žlica koje će bit glazura, a ostatak pomiješati sa smjesom sira i jaja
>izliti u kalup na kekse i peći na 150°C oko sat vremena dok sredina nije tvrda na dodir
>kad je torta gotova ostaviti je da se u potpunosti ohladi
>kad je hladna preliti glazurom i ukrasiti bijelom čokoladom