Tartufi sa kardamomom////////////////////////////////////////////////////


U kritičnim situacijama ili kad vam primjerice samo padne cukar ovi tartufi djeluju bolje od apaurina. 

/sastojci////////////////////////////////////////////////////////////////

/ganache/
+ 200 grama bijele čokolade
+ 100 ml slatkog vrhnja
+ 5 mahuna kardamoma

/glazura/
+ 200 grama tamne čokolade

/upute///////////////////////////////////////////////////////////////////

> prokuhati slatko vrhnje sa kardamomom(osloboditi sjemenke iz mahuna)
> procijediti(odstraniti kardamom)
> preliti preko sitno nasjeckane bijele čokolade
> dobro promiješati da se čokolada otopi
> staviti u hladnjak da se stisne(najbolje preko noći)
> kad se ganache stisnuo oblikovati kuglice(držati ih u hladnjaku dok se ne pripremi glazura
> nasjeckanu tamnu čokoladu podijeliti na 3 dijela
> 2/3 čokolade otopiti na pari
> dignuti s vatre i dodati preostalu 1/3 čokolade miješajući dok se ne otopi(ova metoda je najviše što se može napraviti po pitanju temperiranja čokolade bez da se koriste dodatna pomagala(termometar)/ovako se postiže da čokolada bude hrskava i da se ne topi na dodir)
> u otopljenu tamnu čokoladu umakati oblikovane kuglice
> ovaj video pokazuje jako korisnu metodu s čačkalicama i stiroporom koja će spriječit "nered"