ŽUTI KRUH SA CRVENIM VOĆEM///////////////////////////////////////////////

Ovaj put samo jedna prigodna blagdanska voćna varijacija na temu pince.

/sastojci////////////////////////////////////////////////////////////////

/tijesto/

+ 400 grama brašna
+ 10 grama svježeg kvasca
+ 30 grama šećera
+ mala žličica soli
+ 4 jaja
+ 170 grama maslaca
+ korica naranče i limuna
+ sok pola naranče

/nadjev/

+ 100 grama šumskog voća(brusnice&borovnice)
+ 50 grama šećera

/upute///////////////////////////////////////////////////////////////////

/tijesto/

> kvasac rastopiti u malo mlake vode
> pomiješati brašno, šećer, sol, kvasac i jaja
> prvo kratko promiješati ručno, a zatim mikserom koristeći nastavak za tijesta(cca 3 minute batiti)
> postepeno dodavati maslac(mekan,na sobnoj temperaturi) narezan na kockice
> pokriti krpom i ostaviti na toplom da kisne dok se ne udvostruči
> kad se udvostručilo staviti na 20 min u hladnjak kako bi se malo “učvrstilo” (radi lakšeg rukovanja-jer će tijesto bit poprilično ljepljivo)
> razvaljati na debljinu od 1 cm te narezati na trake širine kalupa
> posložiti u kalup savijajući trake poput harmonike
> između slojeva tijesta staviti voće(prije ga obilno posuti šećerom)
> ostaviti oko sat vremena da se ponovno udvostruči
> prije pečenja po želji premazati razmućenim jajem
> peći 40-50 minuta na 180°C dok ne dobije zlatnu boju

*adaptirano sa:http://www.youtube.com/watch?v=DICCMswDp6U