KREKERI OD SLANUTKA//////////////////////////////////////////////////////

Napadaj gladi u kasnim večernjim satima u studentskom stanu bez zaliha hrane iznimno dobro potiče kreativnost u kuhinji. U jednoj takvoj situaciji nastali su sasvim slučajno ovi prefini krekeri od slanutka(koji je već bio skuhan jer je sutra trebao postati hummus) i još par slučajnih sastojaka te su slučajno ispali izvrsni.

/sastojci////////////////////////////////////////////////////////////////

/tijesto/
+ 125 grama slanutka
+ 80 grama krem sira
+ 100 grama brašna
+ 30 ml maslinovog ulja

+ 1 žličica soli

* kim(ili sezam) za posipanje(po želji)

/upute///////////////////////////////////////////////////////////////////

Slanutak namočiti u hladnoj vodi 6-7 sati(ili preko noći). Kuhati ga u slanoj vodi dok ne omekša. Izmiksati ga štapnim mikserom. Dodati maslinovo ulje i krem sir. Potom postepeno umiješati brašno dok se ne dobije kompaktno tijesto(po potrebi povećati količinu brašna ako smjesa bude preljepljiva). Zagrijati pećnicu na 170°C. Razvaljati tijesto između dva komada plastične folije na debljinu od 3-4 mm. Izrezivati oblike po želji. Premazati s malo maslinova ulja i posipati kimom(ili sezamom. Peći na 170°C 15-20 min dok krekeri ne dobiju zlatnu boju.